Älä unohda infografiikkaa

Markkinoija, älä unohda hyödyntää infografiikkaa, sillä kun teet sen oikein asiakkaasikaan eivät unohda

Muutama vuosi sitten infografiikka tuntui olevan kaikkien huulilla ja yritykset rupesivat kovalla tohinalla hyödyntämään sitä kasvavaan tarpeeseensa viestiä datastaan. Mikä sattumoisin oli toinen saman aikakauden hype.

Tosin datan visualisointi ja infografiikka eivät ole aivan sama juttu, vaikka ne usein menevätkin sekaisin. Infografiikan ei pidä tyytyä kuvaamaan dataa. Idea on jalostaa käytettävissä olevasta datasta havainnollista, eli helposti sisäistettävää ja oivaltavaa visuaalista informaatiota.

Hyvä infografiikka sisältää useista eri lähteistä kerättyä dataa jalostettuna tiedoksi ja huomioiksi, esitettynä tarinallisessa muodossa ja/tai havainnollistettuna oivaltavalla grafiikalla.

Tämä saattaa olla helpommin sanottu kuin tehty (ja usko pois, sen sanominenkaan ei ollut helppoa). Tämä saattaa olla syynä siihen, että infografiikka ei ole vallannut markkinoinnin katukuvaa ihan siinä määrin kuin olisi voinut odottaa.

Infografiikka infografiikasta

3 syytä, minkä vuoksi infografiikka on nyt relevantimpaa kuin ikinä

1. Ihmisten keskittymiskyky on romahtanut. Tänä päivänä ihmisen keskimääräisen keskittymiskyvyn väitetään olevan kahdeksan sekunnin luokkaa, kun se vuonna 2000 oli vielä 12 sekuntia*. Tämä on hälyttävää, sillä kultakalatkin suoriutuvat paremmin! Näin ollen yritysten tulisi pyrkiä tuottamaan sisältöä, jonka avulla ne pystyvät viestimään haluamansa tiedot mahdollisimman nopeasti omaksuttavassa muodossa. Ajattele vaikka kultakaloja sisältösuunnitelmaa tehdessäsi. Oletko koskaan nähnyt kultakalan syventyvän white paperiin?

2. Visuaalisessa muodossa esitetty tieto jättää suurimman muistijäljen. Infografiikka on paras keino jakaa tietoa myös siksi, että visuaalinen tieto jättää suuremman muistijäljen kuin esim. audio. Vaikka podcastit ovat tällä hetkellä markkinoijien ja kuluttajien suosiossa, ihmiset muistavat nähdyn tiedon 55 % paremmin kuin tiedon, jonka he kuulevat**. Myös tämä kannattaa pitää mielessä sisältösuunnitelmaa laatiessa.

3. Infografiikka on tehty jaettavaksi. Koska hyvin tehty infografiikka saa parhaimmillaan aikaan ahaa-elämyksiä ihmisissä, niitä jaetaan myös helposti eteenpäin. Infografiikan viraalipotentiaali on markkinoijan kannalta yksi sen parhaista ominaisuuksista. Tosin näyttävyytensä ja sisäistettävyytensä puolesta infografiikka on raikasta sisältöä myös perinteiseen printtiin.

Minkä takia markkinoijat eivät hyödynnä infografiikkaa sisältömarkkinoinnissaan?

Sanoisin, että infografiikan täyden potentiaalin hyödyntäminen jää vajaaksi todennäköisimmin siksi, että infografiikka on suhteellisen raskasta tuottaa. Kaikilta yrityksiltä ei välttämättä löydy oikeanlaisia resursseja hyvä infografiikan tuottamiseen, se nimittäin vaatii sekä analyyttistä ajattelua että visuaalista hahmotuskykyä.

Olkaa huoleti! Aivan kaikkea dataa ei tarvitse jakaa eikä kaikkea tietoa ole tarpeen kommunikoida visuaalisesti. Mieti, mitkä asiat ovat kaikkein hyödyllisimpiä juuri sinun asiakkaallesi, ja tilaa laadukas ja oivaltava toteutus ammattilaiselta. Omaksi haasteeksesi jää enää infograafisen ilosanoman levittäminen kaikkiin viestikanaviisi ja tämän tuottaman liidivirran hallinta! Seuraa tuloksia ja mittaa ROI, niin saat jälleen hyvän syyn tilata lisää grafiikkaa, mahdollisesti esittääksesi tuloskasvua johtoportaan edustajille.

Pssst, vielä yksi juttu, kun ollaan näin pitkälle päästy…
Kun kerran olet työstänyt tai tilannut vaikuttavan infografiikan, kannattaa siitä ottaa kaikki mehut irti. Näin Infografiikka taipuu esimerkiksi kiehtovaksi somevideoksi tai kutsuvaksi videomainokseksi.

*) Lähde: https://medium.com/@ashishaa/the-shortening-human-attention-span | **) Lähde: https://visme.co/blog/infographic-statistics | lauro.media/blog/visual-content-marketing-statistics | venngage.com/blog/infographic-statistics/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s