Näin sekoitat väkevän brändicocktailin

Näin sekoitat väkevän brändicocktailin

Vaikuttava brändi on taidolla sekoitettu cocktail asiakkaidesi makuun sopivia, tuoreita ja huolella valittuja raakaa-aineita. Vaikka brändicocktail sekoitetaan ensisijaisesti asiakaskuntasi päänmenoksi, tulee sen maistua autenttisesti yritykseltäsi ja sen ydinarvoilta. Falskin valjut esanssimikserit kun eivät maistu kenellekään. 

Fearless Fletcherin väkevä brändicocktail

Ideaalitilanteessa brändisi tulisi olla niin uniikki ja huumaavan herkullinen cocktail, että kerran sitä maistettuaan asiakkaasi palaavat sen perässä tiskin ääreen kerta kerran jälkeen. Sen tulee näyttää ja tuoksua niin houkuttelevalta, etteivät ensikertalaisetkaan voi sen kutsua vastustaa. Ja samaan aikaan olla niin hienostunut ja monitahoinen, että se tarjoaa myös vakiasiakkaille jotain uutta jokaisella kohtaamisella. 

Vaikuttavan brändin suunnitteluun ja rakentamiseen kannattaa siis panostaa. Jos et minua meinaa uskoa, uskotko Forbesia?

”Your brand is the single most important investment you can make in your business.” 

Steve Forbes *

Mieti maailman tunnetuimpia ja samalla himottavimpia brändejä, kuten Apple, Nike ja Coca-Cola. Pelkästään niiden ajatteleminen saa kielenkannat kostumaan. Kun kerran isket hampaasi Applen mehukkaaseen poskeen, himoitset lopun elämääsi lisää.  

Ajattelitko tosissasi, että nämä megabrändit kehitettiin ylikuormitetun markkinointitiimin iltapuhetina tai tilattiin opiskelijatyönä naapurin kummipojalta? No ei vissiin, ei. Eikä ne myöskään syntyneet yksittäisen mainoskampanjan sivutuotteena. Niitä on kehitetty määrätietoisesti ja kurinalaisesti useiden vuosikymmenien ajan alan parhaiden visionäärien toimesta.

Brändin luomiseen ja jalostamiseen pitää investoida ja sitoutua ihan tosissaan. Hyvä uutinen on se, että työn voi ja se kannattaakin ulkoistaa, koska itselläsi ja jopa tiimilläsi on ihan riittävästi hommia bisneksen pyörittämisessä ja asiakastarpeiden täyttämisessä. Usein on myös niin, että ulkopuolinen näkee yrityksesi heikkoudet ja vahvuudet itseäsi paremmin, ja saattaa ottaa rohkeampia näkökulmia brändisi kehittämiseen. 

Käänny siis ihmeessä brändiammattilaisen puoleen. Sinä ja tiimisi pääsette nautiskelemaan valmiista cocktailista ilman, että joudutte edes käärimään hihoja ylös ja sotkemaan sormianne kaiken maailman siirappeihin. Tästä tilaamaan, olepa hyvä!

*https://www.forbes.com/sites/theyec/2020/01/06/why-your-brand-is-your-best-investment-for-high-returns/?sh=22e95a2251e5

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s